Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

αλληλεγγύη στις μαθητικές καταλήψεις

Αυτές τις μέρες ετοιμάζεται ακόμα ένα νομοσχέδιο σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα (θα αναφερθούμε σε άλλη δημοσίευση σχετικά) και την ίδια ώρα ένα νέο κύμα μαθητικών καταλήψεων ξεκινά. Είχαν προηγηθεί των σχολικών εκλογών για τα 15μελή, περίπου 170 καταλήψεις πανελλαδικά. Έπειτα από μία διακοπή των περισσοτέρων, ένας νέος κύκλος καταλήψεων άρχισε, με το Μουσικό σχολείο να κάνει την αρχή στις περιοχές μας.
Την ίδια στιγμή ένας νόμος του 2000 τέθηκε ξανά σε ισχύ με στόχο να καταστείλει τις  καταλήψεις. Ήδη, έχει ασκηθεί δίωξη σε 105 μαθητές/τριες από την Ορεστιάδα για τη συμμετοχή τους σε καταλήψεις του περασμένου Οκτώβρη και οι οποίοι θα δικαστούν στις 29/10.
Το κλίμα τρόμου που καλλιεργείται και η επιδίωξη της συναίνεσης για την καταστολή των καταλήψεων συνεχίζεται, με τον εκάστοτε τοπικό τύπο (όπως για παράδειγμα στην Κατερίνη) να προωθεί το διαχωρισμό και τη ρουφιανιά μεταξύ των μαθητών και με τους εισαγγελείς πανελλαδικά να καλούν διευθυντές σχολείων για να καταδώσουν στα αστυνομικά τμήματα τους μαθητές που "πρωτοστατούν " στις καταλήψεις. Το ίδιο συνέβη  και στις γειτονιές μας, με το γραφείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (που βρίσκεται στο Ίλιον), το οποίο κάλεσε τους διευθυντές από το Μουσικό σχολείο Ιλίου και το 1ο Καματερού να επικοινωνήσουν με τα αστυνομικά τμήματα των περιοχών τους και να αναφέρουν τους λόγους της κατάληψης, την χρονική τους διάρκεια και τα ονόματα των καταληψιών.
Όσοι θέλουν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές/τριες, να ξέρουν ότι η ρουφιανιά, οι μπάτσοι, οι εισαγγελείς και τα παραληρήματα των ΜΜΕ περί χαμένης ύλης και καταστροφών στα κατειλημμένα σχολεία, δεν θα σταθούν εμπόδιο: 
Οι μαθητές/τριες και οι αλληλέγγυοι/ες θα υπερασπιστούν 
τις επιλογές τους και τους αγώνες τους.

υγ: Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό κολλήθηκε σχετική αφίσα και μοιράστηκε κείμενο σε σχολεία της Πετρούπολης, των Λιοσίων, των Αγ. Αναργύρων, του Καματερού και του Ζεφυρίου.

κείμενο για τις μαθητικές καταλήψεις:                                αφίσα για τις μαθητικές καταλήψεις: 

                         
                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου