Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

...για τους 300 μετανάστες-απεργούς πείνας

Από την Τρίτη 25 Γενάρη 300 μετανάστες ξεκίνησαν απεργία πείνας στην Αθήνα, στο παλιό κτηριο της Νομικής και τη Θεσσαλονίκη, στο εργατικό κέντρο. Τα αυτονόητα αιτήματα που έχουν είναι «η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, τα ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες.».
Από την πρώτη ημέρα τα κοπρόσκυλα των ΜΜΕ ανέλαβαν να ενεργοποιήσουν τα συντηρητικά, ρατσιστικά και ξενοφοβικά αντανακλαστικά που θα αποτελέσουν το χαλί για την διευκόλυνση της κρατικής επέμβασης. Κόμματα, θεσμικοί φορείς, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ρεπορτάζ θρίλερ (φυσικά με την ανάλογη παραποίηση της πραγματικότητας και την υποτίμηση της στοιχειώδους λογικής ) και πομπώδεις φασίζουσες και μικροπολιτικές δηλώσεις.
«Βάζουμε την ζωή μας σε κίνδυνο, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι ζωή αυτή για ένα αξιοπρεπή άνθρωπο. Προτιμούμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς.» 300 άνθρωποι βάζουν υποθήκη την ζωή τους ζητώντας να έχουν της στοιχειώδεις συνθήκες αξιοπρέπειας. Απέναντι τους όλος αυτός ο γλοιώδης συρφετός, τα ίδια αυτά κοράκια που με περίσσιο στόμφο τόσες και τόσες φορές επικαλούνται την “αξία της ανθρώπινης ζωής”, τώρα παραμιλούν και αφρίζουν  για (τις ανύπαρκτες) καταλήψεις κτιρίων και παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου(αυτό που τόσες φορές ζητάνε να καταλυθεί ξεχνώντας ότι το άσυλο κατακτήθηκε από την κοινωνία και πάντα αποτελούσε ένα χώρο προστασίας κοινωνικών αγωνιζόμενων κομματιών) και για -επίσης ανύπαρκτες- καταστροφές. Δεν παραλείπουν επίσης, να κάνουν τις απαραίτητες αναφορές για υποκίνηση των μεταναστών θέλοντας να τονίσουν άλλη μια φορά ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να έχουν λόγο και μπορούν να μιλάνε όλοι για αυτούς, εκτός από τους ίδιους, παραμένοντας αόρατοι. Και αυτό ακριβώς είναι που τους τρομάζει, η διεκδίκηση του να μην είναι αόρατοι.
Επειδή οι μετανάστες αποτελούν ένα κοινωνικό κομμάτι των «από κάτω», επειδή ο αγώνας ντόπιων και μεταναστών είναι κοινός και ο εχθρός μας όλο αυτό σκουπιδαριό των «από πάνω», επειδή η αλληλεγγύη μεταξύ των κοινωνικών κομματιών είναι απαραίτητο συστατικό στον πόλεμο απέναντι στην εξουσία, επειδή κανένας και καμία δεν θα μείνει μόνος και μόνη απέναντι στους υπάνθρωπους :
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου