Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Ζούμε σε μια κοινωνία που έχει ως βασική αρχή την εκμετάλλευση. Ζούμε σε ένα σύστημα αντίθετο σε ένα από τα βασικότερα ένστικτα του ανθρώπου: Την ελευθερια. Και η εξουσία κάθε μορφής, φροντίζει να κάνει τους υπόδουλους της συνηθισμένους στην στέρηση αυτού του ενστίκτου μέσα από μια προσεχτικά σχεδιασμένη διαδικασία τυποποίησης των ανθρώπων, η οποια ξεκινα απ'τά σχολεια.
Δάσκαλοι υποταγής, καθηγητές ανελευθερίας και διευθυντάδες μινιατούρες των αυριανών εξουσιαστών της εργασιακής ζούγκλας, καθοδηγούνται από τους κρατιστές ώστε να χάνουν και οι ίδιοι την θέληση τους να σταθούν διπλα στον μαθητή και όχι απόπάνω του. ”Σχολικά κελιά” και “φυλακες σκέψης” είναι οι φράσεις που περιγραφουν καλύτερα την κατάσταση στα σημερινά σχολεια. Η μονόπλευρη πληροφόρηση, οι “έλεγχοι προόδου”, τα όρια απουσιών, οι φασιστικές παρελάσεις, οι “αποβολές”, τα διαγωνίσματα εξέτασης της ικανότητας αναπαραγωγής ενός βιβλίου και όχι των γνώσεων, η θρησκευτική και εθνική καθοδήγηση είναι μονο μερικά παραδείγματα της έμμεσης καταπίεσης των προσωπικοτήτων.
Ένας μαθητής, αντί να παίρνει κίνητρο να αναπτύσσει τα φυσικά του ταλέντα και την ιδιοσυγκρασία του, καθοδηγείται έμμεσα η άμεσα σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο συμπεριφοράς και “ιδεολογίας”, καθώς και σε συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Θεωρητικά είναι ελεύθερος να επιλέξει ιδεολογία, θρησκεία, υπηκοότητα και να την αλλάξει κατά την διάρκεια της ζωής του. Πρακτικά όμως, όταν από 6 χρονων μαθαίνει πως είναι έλληνας και χριστιανός, είναι αδύνατον να θεωρεί την κατάργηση των υπηκοοτήτων και των θρησκειών λογική.
Έχουμε, λοιπόν, ριζικές διαφωνίες με το εκπαιδευτικό σύστημα. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε πως το σχολείο θα αλλάξει προς το καλύτερο, γιατί όπως και η ίδια η κοινωνία, είναι στηριγμένο σε λάθος βάσεις. Όσο καλός αρχιτέκτονας και να είσαι, δεν πρόκειται να καταφέρεις να χτίσεις το σπίτι σου πάνω στο ποτάμι. Όσο καλός ρεφορμιστής και να είσαι, δεν πρόκειται να καταφέρεις να χτίσεις σωστό σχολειό βασισμένο στην κοινωνία του κέρδους. Παλεύουμε για την ανατροπή ολοκληρου του εκπαιδευτικού συστήματος, που θα καταρρεύσει μέσα από την καταργηση του κράτους και του καπιταλισμού. ΔΕΝ ζητάμε τίποτα-ΔΕΝ χαρίζουμε τίποτα. Θέλουμε μονο ελευθερια και όχι φθηνές απομιμήσεις της.
Αντί να περιμένουμε την επανάσταση ως λυτρωτή μιας υποδουλωμένης ζωής, θεωρούμε πως από τώρα θα πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας στα χερια μας, μέσα από καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους. Ως ελευθεριακοί/ες και αναρχικοί/ες, συσπειρωνόμαστε και δημιουργούμε την “Αναρχική Νεολαιίστικη Πρωτοβουλία”,ως ένα μέσο αυτοοργάνωσης των νεων εναντια στην καταπίεση της εκπαίδευσης και του συστήματος. Η κίνηση αυτή προήλθε μετά από έναν αριθμό συνελεύσεων μαθητών, φοιτητών και γενικότερα νεολαιων και οποιαδήποτε δράση θα κανονίζεται μονο μέσα από εξίσου ανοιχτές και αντι-ιεραρχικές συνελεύσεις.
Μακριά από κομματικές γραμμές και συμφέροντα, προσπαθούμε να διαδώσουμε και να εμφυτεύσουμε το μικρόβιο της εξέγερσης σε κάθε χώρο στον οποίο δραστηριοποιούμαστε.Θα γίνουμε καρποφόρο ζιζάνιο στoν κήπο των κερδών τους.
Καλούμε κάθε συνειδητοποιημένο νεολαίο να συμμετάσχει ελευθερα στις ανοιχτές συνελεύσεις της Αναρχικής Νεολαιίστικης Πρωτοβουλίας
Ενάντια στην καταπίεση και την υποταγή
Για την εξέγερση, την αυτοοργάνωση και την ελευθερία.



Αναρχική Νεολαιίστικη Πρωτοβουλία

 αναδημοσίευση απο το http://anarxikineolaiistikiprotovoulia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου