Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Νέα απο το μέτωπο...

Το κλίμα στην Κερατέα ήταν ήδη φορτισμένο από τα ξημερώματα της Τρίτης, με τους κατοίκους να πυρπολούν δημόσιο όχημα (http://epipros.blogspot.com/2011/03/n.html). Πολεμικές καταστάσεις επικράτησαν όμως από χτες το μεσημέρι μέχρι και αργά το βράδυ, ύστερα από την οργανωμένη επιχείρηση των μπάτσων, προκειμένου να μεταφερθούν τα μηχανήματα κατασκευής ΧΥΤΑ στο εργοτάξιο. Οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει -από τη Δευτέρα- σχετικά με την επικείμενη μεταφορά των μηχανημάτων μαζί με την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο Ομβριόκαστρο, αποδείχτηκαν αληθινές.
Οι κάτοικοι της Κερατέας επιστρατεύτηκαν αμέσως στα μπλόκα. Δεν άργησαν να ξεσπάσουν συγκρούσεις ενάντια στον αστυνομικό στρατό, που είχε ζώσει την περιοχή. Μιλάμε για 3.000(!) μπάτσους. Οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στα χωράφια και έφτασαν δίπλα στα πρώτα σπίτια. Οι μπάτσοι μπήκαν μέσα στην πόλη και ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους. Οι δυνάμεις καταστολής της δημοκρατίας έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο: πολύ ξύλο, τραυματισμοί, φθορές και σπάσιμο αμαξιών των κατοίκων.








Οι Κερατιώτες και οι Κερατιώτισες φάνηκαν για  άλλη μια φορά αποφασισμένοι να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους. Να μην αφήσουν κανέναν εργολάβο και μηχανισμό καταστολής να αποφασίσει για τους όρους διαβίωσής τους. Στεκόμαστε λοιπόν αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες σ’ αυτόν τον αγώνα, που ουσιαστικά δεν παλεύει μόνο για τη διαχείριση των σκουπιδιών, αλλά βάζει και συνολικότερο ζήτημα ελευθερίας και αυτοδιαχείρησης των ζωών μας.
Εχτές στις 9:00μμ πραγματοποιήθηκε μικροφωνική στο ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω και ακολούθησε πορεία σε  ένδειξη αλληλεγγύης στους κατοίκους της Κερατέας. Γράφτηκαν πολλά συνθήματα σε τράπεζες και στο κτήριο της Πολεοδομίας, από όπου πέρασε η πορεία.

φωτό από την πορεία..


φωτό από την πρόσοψη της πολεοδομίας..


για περισσότερα: http://sinialo.espivblogs.net/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου