Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Στις 7 Απρίλη στην Ιερά Οδό, δυο μετανάστες από το Πακιστάν μπαίνουν μέσα σε λεωφορείο. Λίγο  μετά αφότου επιβιβαστούν, 2 θρασύδειλοι ρατσιστές τους επιτίθενται με γροθιές στο πρόσωπο. Οι δυο μετανάστες αντιστέκονται αμυνόμενοι. Ο οδηγός σταμάει το όχημα και καλεί την αστυνομία, η οποία τους συλλαμβάνει όλους. Στο τμήμα ακολούθησε η γνωστή διαδικασία: οι μπάτσοι νουθέτησαν τους μετανάστες να μην κάνουν μήνυση και άφησαν ελεύθερους τους δύο ρατσιστές.

Εχτές, Σάββατο 7 Μάη, στις 12 το μεσημέρι –και με δεδομένα τα ονόματα και τις διευθύνσεις των 2 φασιστών- διοργανώθηκε πορεία στον Κορυδαλλό. Ξεκίνησε από την πλατεία Κανάρια, πέρασε κάτω από το σπίτι του ενός και κατέληξε πίσω στην πλατεία. Κατά τη διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν συνθήματα, μοιράστηκε κείμενο, πετάχτηκαν τρικάκια και κολλήθηκαν αφίσες.
Σε τέτοιες φασιστικές, τραμπούκικες συμπεριφορές, η έκθεση στην γειτονιά και η κοινωνική διαπόμπευση είναι το λιγότερο που αναλογεί. Οι μετανάστες και οι μετανάστριες, αποτελούν μια αδύναμη κοινωνική ομάδα: είναι αυτοί/ες που βρίσκονται στη χειρότερη θέση από τους καταπιεσμένους καθώς οι συνθήκες διαβίωσης που τους έχουν επιβληθεί από την κυριαρχία συμπυκνώνεται στη λέξη εξαθλίωση. Η καταπίεση που υφίστανται από τους «από πάνω» είναι κομμάτι της δικής μας καταπίεσης.
Οι επιθέσεις λοιπόν είναι στοχευμένες, όχι όταν απευθύνονται από καταπιεσμένους προς άλλους καταπιεσμένους/ες, αλλά στους καταπιεστές και όσους τους κάνουν πλάτες. Γι' αυτο τέτοιες φασιστικές και τραμπούκικες συμπεριφορές, δε θα μένουν αναπάντητες πουθενά. Οποιοδήποτε θρασύδειλο φασιστοειδές διανοηθεί να απλώσει χέρι σε κάποιον καταπιεσμένο –«ντόπιο» ή μετανάστη- θα πρέπει να το σκεφτεί διπλά…









        





         (o Βασίλης Σωτηρίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου