Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

το νήμα του θανάτου – το νήμα της ζωής

…Γαλλία, Ελλάδα, Αίγυπτο, Τυνησία, Μεγάλη Βρετανία…
δεν είναι παρά δύο νήματα που κινούνται παράλληλα. Το ένα συνδέει την επιθετικότητα και την αλαζονεία της εξουσίας σε όποια της μορφή, το δεύτερο ξετυλίγεται εκφράζοντας την αντίσταση σε αυτή. Οι δολοφονίες από τους μπάτσους και στο Λονδίνο δεν έδειξε τίποτα λιγότερο από την κορυφή της βίας που δεχόμαστε καθημερινά σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Τίποτα λιγότερο από την κυνικότητα των κυρίαρχων και το σαρκαστικό γέλιο τους πάνω από τα κεφάλια μας για την αυτάρεσκη μακαριότητα τους. Μία μακαριότητα που θα διαρρηχθεί  όταν οι αντιστάσεις μας βρουν το χώρο, το χρόνο και τον τρόπο για εκείνη , την ολοκληρωτική επίθεση στα νήματα που κινεί η κάθε εξουσία και στην ίδια.
Και τότε τα δικά μας πομπώδη γέλια θα ακουστούν, και τότε πάνω από τα συντρίμμια τους, τότε θα ξαναμετρηθούμε δίχως να βγαίνουμε λειψοί.

Υ.Γ. Όσο για την γλώσσα που μας μιλάνε, μάθαμε να ξεχωρίζουμε το θάνατο που κουβαλάει, στο πρωτότυπο και στη μετάφραση. Δεν ξεγελιόμαστε πια. Για εκείνους όμως που επιμένουν να την κατανοούν και να την αναπαράγουν ας αναλογιστούν αν βρίσκονται πια στη ζωή…







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου