Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν η μιζέρια κάνει διάλειμμα και τα σχολεία κατάληψη...



Στους Αγίους Αναργύρους
Πορεία μαθητών πραγματοποιήθηκε χτες 22/9 στους Αγίους Αναργύρους. Η πορεία ξεκίνησε 10:30 από τα carrefour όπου συναντηθήκαν τα κατειλημμένα σχολεία και έφτασε μέχρι το δημαρχείο. Υπήρχαν 2 πανό, το ένα έγραφε "τέρμα στην κοροϊδία θέλουμε σχολεία καθηγητές" και το άλλο "δέκα εκατό χιλιάδες καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης πλήξης. Δωρεάν παιδεία για όλους". Φωνάχτηκαν πολλά συνθήματα με πάθος όπως "Μαθητές εργατιά πόλεμος στ' αφεντικά" και "δέκα εκατό χιλιάδες καταλήψεις ενάντια σ' έναν κόσμο οργανωμένης πλήξης". Την πορεία παρακολουθούσε περιπολικό και κάποιες μηχανές της ομάδας ζήτα.  Όταν οι μαθητές έφτασαν στο δημαρχείο των Αγίων Αναργύρων, κάποιοι κατευθύνθηκαν στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας και κάποιοι άλλοι επέστρεψαν στα κατειλημμένα σχολεία.

Φωτογραφίες

 




Βίντεο με τα συνθήματα






Στην Πετρούπολη
Πορεία από μαθητές πραγματοποιήθηκε και σήμερα 23/9 στην Πετρούπολη. Κάποια από τα λύκεια και τα γυμνάσια της Πετρούπολης έδωσαν ζωή στους δρόμους της περιοχής. Φώναξαν συνθήματα όπως "Θέλουμε σχολεία και δωρεάν παιδεία" ενώ κάποιοι έγραψαν με μαρκαδόρους "Θέλουμε βιβλία" έξω από το δημαρχείο όπου οι μαθητές πραγματοποίησαν μικρή στάση.


Αφορμή για τις καταλήψεις και τις πορείες στάθηκε το γεγονός ότι οι μαθητές έχουν ξεκινήσει τη νέα χρονιά με πολλές ελλείψεις σε βιβλία. Οι αιτίες όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν πολλές και ποικίλες. Άλλωστε διαβάζοντας κανείς το ένα από τα πανό των μαθητών με μια δεύτερη ματιά, καταλαβαίνει πολλά: "δέκα εκατό χιλιάδες καταλήψεις ενάντια σ' έναν κόσμο οργανωμένης πλήξης"

Για οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία, για οποιαδήποτε συμβάντα σε σχολεία, απειλές καθηγητών ή κυρώσεις μαθητών που συμμετείχαν στις καταλήψεις κ.α μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το email του επιθετικού προσδιορισμού epipro@espiv.net είτε αφήνοντάς το ως σχόλιο στη δημοσίευση. Εάν επιθυμείτε το οποιοδήποτε συμβάν που μας στέλνετε να δημοσιευτεί, μην παραλείψετε να μας το σημειώσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου