Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

για την απαγόρευση των κινητών στα σχολεία...

Ύστερα από αυστηρές εντολές του υπουργείου παιδείας, τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία πλέον ποινικοποιούνται. Αυτό ισχύει τόσο για τους μαθητές/τριες, όσο και για τις καθηγήτριες/τες.
Ο λόγος? Όχι τα γνωστά περί ελλιπούς συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του μαθήματος από  μηνύματα, παιχνίδια και ήχους.. Αλλά η καταγραφή εικόνων σεξουαλικών παρενοχλήσεων είτε μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών, είτε περιπτώσεων που αγγίζουν τα όρια της παιδικής πορνογραφίας!! Μάλλον αυτό που ενοχλεί  το Υπουργείο και «αμαυρώνει» τον θεσμό του σχολείου, δεν είναι οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά η καταγραφή τους. Υπάρχουν και προσωπικά δεδομένα βρε αδερφέ!
Βέβαια δεν περιμέναμε και τίποτα άλλο. Είναι δυνατόν ο θεσμός του σχολείου να επιτεθεί στον κυρίαρχο πολιτισμό που θέλει  τους ανθρώπους διαχωρισμένους σε φύλα αδύναμα και ισχυρά? Σε ελκυστικά θηλυκά θηράματα και δυναμικούς αρρενωπούς κυνηγούς.  Άντρες και γυναίκες με τα πρόσημα του ισχυρού και του ανίσχυρου. Κατ΄ επέκταση του θύτη και του θύματος. Πέρα από τα φύλα, το ίδιο ισχύει και για τις φυλές. Άσπροι κι μαύροι με τα ίδια πρόσημα..
Τέτοιου είδους διαχωρισμοί το μόνο που κάνουν είναι να γεννάνε εξουσιαστικές και καταπιεστικές συμπεριφορές. Από τη σεξουαλική επιθετικότητα μέχρι τη ρατσιστική βία η απόσταση είναι μικρή. Και το πρόβλημα προφανώς δεν είναι ότι όλα αυτά καταγράφονται, αλλά ότι συμβαίνουν. Αν μη τι άλλο σε έναν πολιτισμό που όχι μόνο ανέχεται αλλά γεννάει την καταπίεση, το μόνο που αξίζει είναι η καταστροφή του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου