Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πάλι τα ίδια...

… και δεν είναι μόνο η απαγόρευση των κινητών που αναφέραμε στην προηγούμενη ανάρτηση. Το υπουργείο παιδείας φαίνεται ότι έχει δώσει εντολή στους διευθυντές να αξιοποιήσουν το ευεργετικό γι' αυτούς μέτρο, του ρουφιανέματος στους μπάτσους τα ονόματα των μαθητών, σε περίπτωση κατάληψης.
Παλιά γνωστή τακτική που «φοριέται» φουλ σε περιόδους μαζικών καταλήψεων. 'Η σε περιόδους.... πιθανών μαζικών καταλήψεων (φύλαγε τα ρούχα σου να 'χεις τα μισά που λένε...). Οι καταληψίες, όμως, έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν την απαραίτητη συλλογική ευφυΐα για να ξεφεύγουν από την επίμονη βλακεία των καθηγητών. Όταν λοιπόν πάνε να τους κόψουν την αλυσίδα στην πόρτα της κατάληψης, τί κάνουν;....βάζουν κριπτονάιτ. Όταν λένε ότι θα μπουν στο σχολείο; ...βάζουν τα θρανία στην πόρτα κτλ κτλ. Απλά και έξυπνα.
Ας περάσουμε τώρα και στην είδηση: Ο διευθυντής  του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας έσπευσε αμέσως να υλοποιήσει την απαίτηση του υπουργείου για επιβολή της τάξης "δίνοντας" κανονικότατα τα ονόματα των μαθητών που είναι "υποκινητές"* της κατάληψης.
Και επειδή μπορεί αμέσως κάποιοι να πουν: "Έλα μωρέ! Μην το γενικεύεται έτσι! Σε ένα σχολείο έγινε και πού; ...στην Ηγουμενίτσα! Δεν είναι παντού έτσι!", το μόνο που έχουμε να τους πούμε είναι ότι είναι απληροφόρητοι,θρασύτατοι και θα διαψευστούν.

*σύμφωνα με τη διαστροφική λογική του κράτους, του υπουργείου, των καθηγητών και πάει λέγοντας, μια κατάληψη πάντα έχει λίγους αρχηγούς! Κάποιες σκοτεινές φιγούρες που κανείς δεν ξέρει πολλά γι αυτούς, που είναι έτοιμοι για όλα και παρασύρουν τα υπόλοιπα παιδιά στο βούρκο της ακολασίας και άλλα τέτοια γραφικά, που τόσα χρόνια είναι να απορείς όχι με το αν όντως τα πιστεύουν, αλλά με το γιατί δεν έχουν βρει κάτι πιο σύγχρονο για να εφαρμόζουν τη μέθοδο του "διαίρει και βασίλευε".

Η αφορμή για το σχολιασμό: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1423928

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου