Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

και οι μαθήτριες/τες στη γενική απεργία!!

Ενόψει της σημερινής γενικής απεργίας πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις στο πειραματικό, στο τρίτο Ιλίου, στο 2ο λύκειο Καματερού και στο μουσικό προκειμένου μαθητές και μαθήτριες να μπορούν να κατέβουν στην πορεία χωρίς να πάρουν απουσίες. Αναρτήθηκαν πανό και μοιράστηκε κείμενο που καλούσε σε προσυγκέντρωση στα escape προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια συλλογική μαθητική κάθοδος στην πορεία! Το κείμενο που ακλουθεί είναι το κείμενο που μοιράστηκε στα σχολεία και συντάχθηκε από τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες..


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Η καθημερινότητά μας..

Οι σχολικές  μας αίθουσες όμοιες με κελιά φυλακής στοιβάζουν τεράστιο αριθμό μαθητών. Αυτό σε συνδυασμό με την μείωση του αριθμού καθηγητών, συνθέτουν το σκηνικό της ήδη ξεπεσμένης παιδείας που μας «χαρίζει» το κράτος. Ούτως ή άλλως τα εξαντλητικά ωράρια, η υποχρεωτική  στροφή στην παραπαιδεία για σίγουρη επιτυχία, η αποστειρωμένη γνώση και οι σκόρπιες άχρηστες πληροφορίες, έχουν μετατρέψει τόσα χρόνια τα σχολεία μας σε εργοστάσια τυποποιημένων ανθρώπων.

Το σύστημα μας πετάει στο πιο δυσοίωνο μέλλον, αφού ακόμα και αν για κάποιους από εμάς οι γονείς μας δουλεύουν ακόμη, το σίγουρο είναι ότι βαρεθήκαμε να βλέπουμε καθημερινά γύρω μας: άνεργους γονείς (αδυνατούν να παρέχουν χρήματα ακόμη και για το κολατσιό του σχολείου), ανθρώπους να ψάχνουν σε σκουπίδια, οικογένειες χωρίς ρεύμα, άνθρωποι που αυτοκτονούν λόγω χρεών.

Τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης και χειραγώγησης έχουν βαλθεί να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες. Μας παρουσιάζουν το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής  ως τη μοναδική λύση αφού το μόνο που χρειαζόμαστε είναι 10-20 μπράβους για να διώξουν τους μετανάστες που μας παίρνουν τις δουλειές (πάντα δεν ονειρευόσουν μία δουλειά στα φανάρια…;).

Η καθημερινή βαρβαρότητα που βιώνουμε δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε λίγες παραγράφους, αλλά σε χιλιάδες σελίδες. Το ζήτημα είναι πως θα αντεπιτεθούμε, αυτοοργανώντας τις ζωές μας και τον αγώνα μας. Σίγουρα δεν θεωρούμε την ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ το μέσο για την κοινωνική αντεπίθεση, αλλά σαν μία ευκαιρία να συναντηθούμε και να συνδεθούμε με τα υπόλοιπα καταπιεσμένα κομμάτια της κοινωνίας.


ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΥΥΗΣ ΔΙΧΩΣ ΚΡΑΤΗ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ 9:30 ΕΠΙ ΤΗΣ Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (απέναντι από τα Escape) ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


 μαθητές/τριες
 άτομα από τον Α/Α χώρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου