Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

για την υπόθεση του Σπ. Στρατούλη

Το βίντεο που ακολουθεί έχει αποσπάσματα από τη μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18/12 καθώς και το γράμμα του απεργού πείνας.


O Σπύρος Στρατούλης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 11/11/2013. Σήμερα διανύει την 53η μέρα, με εμφανή τα σημάδια έντονης καταβολής και αδυναμίας και με απώλεια βάρους πάνω από 16κιλά. Ύστερα από 22 χρόνια εγκλεισμού, το βασικό του αίτημα είναι η επαναχορήγηση των αδειών, οι οποίες σταμάτησαν να του δίνονται ύστερα από αβάσιμες κατηγορίες που του πρόσαψαν για τη συμμετοχή του σε μία δήθεν εγκληματική οργάνωση και σωματική βλάβη τρίτων, στη Θεσσαλονίκη το 2012.
Αυτές οι κατηγορίες όμως δεν του αποδόθηκαν τυχαία βάση κάποιου σχεδίου συνομωσιολογίας των κρατικών μηχανισμών. Ο Σπύρος Στρατούλης στοχοποιείται και τιμωρείται για την πολιτική στάση που κράτησε και κρατάει κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του, για τον διαρκή αγώνα που δίνει μέσα από τις φυλακές και για τις προσωπικές και συντροφικές σχέσεις που έχει αναπτύξει με συντρόφους/ισσες και με κόσμο αλληλέγγυο στους φυλακισμένους.


Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον  αγώνα του Σπ. Στρατούλη, οι φυλακισμένοι Ραμί Συριανός, Εργιόν Μουσταφά και Μιχάλης Ραμαδάνογλου ξεκίνησαν και αυτοί απεργία πείνας η οποία διήρκησε 40 μέρες για τον πρώτο και 36 μέρες για τον δεύτερο και τον τρίτο.
Στην 50η μέρα απεργίας πείνας ο Σπ. Στρατούλης δημοσιοποίησε την επιθυμία του να σταματήσουν την απεργία πεινάς οι 3 αλληλέγγυοι. Εκείνοι ανταποκρίθηκαν και στις 31/12 σταμάτησαν.

Εδώ θα βρείτε τη δημοσιοποίηση του αιτήματος του Σπ. Στρατούλη.
Και εδώ την απάντηση των 3 αλληλέγγυων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου