Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Αντιμάθημα ιστορίας νο1

Γιατί η ΚΝΕ δεν πρέπει να γιορτάζει τον Νοέμβρη
(για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας…)
 
Η εξέγερση ξεκίνησε ουσιαστικά με τον γνωστό τρόπο του ντόμινο: κάποιοι έκαναν την αρχή και στη συνέχεια και άμεσα πλαισιώθηκαν από χιλιάδες κόσμου. Τα ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου 400 περίπου άτομα (ανένταχτοι αριστεροί, αναρχικοί και ακροαριστεροί, όχι μόνο φοιτητές αλλά και εργάτες) καταλαμβάνουν το Πολυτεχνείο. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν μια εξεγερτική εστία αντιπαράθεσης με το καθεστώς, έχοντας και ως «μπούσουλα» τα γεγονότα και τις συγκρούσεις στη νομική σχολή λίγους μήνες πριν (η πρώτη οργανωμένη διαμαρτυρία στη χούντα). Αυτούς τους ανθρώπους αργότερα το ΚΚΕ φρόντισε να τους αποκαλέσει προβοκάτορες και πράκτορες της ΚΥΠ που ήθελαν να αλλοιώσουν τη «λαϊκή θέληση»(την γραμμή του κόμματος δηλαδή). Το κόμμα πιάστηκε στον ύπνο: δεν μπόρεσε να προβλέψει το ξέσπασμα, δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τη συσσωρευμένη κοινωνική οργή που υπήρχε και κυρίως δεν μπόρεσε να την ελέγξει, να την χειραγωγήσει σύμφωνα με τις φωτεινές κομματικές του στρατηγικές. Η ιστορία λοιπόν δείχνει πως το ΚΚΕ όχι μόνο δεν συμμετείχε στην εξέγερση, αλλά σύρθηκε πίσω από τα γεγονότα: στην αρχή κατήγγειλε την εξέγερση και την επόμενη μέρα βλέποντας πως πλαισιώνεται από χιλιάδες κόσμου (ακόμα και από κάποια μέλη του) προσπάθησε να την ποδηγετήσει.
Παραθέτουμε σε φωτό την περίφημη εφημερίδα Πανσπουδαστική (νο8), όργανο της ΚΝΕ την εποχή εκείνη, όπου λίγους μήνες μετά την εξέγερση μιλούσε «για 350 πράκτορες της ασφάλειας» που εισέβαλλαν στο Πολυτεχνείο και για το ότι η εξέγερση ήταν έργο της ίδιας της χούντας. Όταν λοιπόν βλέπουμε κνίτες να ανεμίζουν τον Νοέμβρη τις κόκκινες σημαίες του κόμματος ας θυμόμαστε πως η παραχάραξη της ιστορίας, το ψέμα, η χειραγώγηση και το καπέλωμα είναι αγαπημένο χόμπι του ΚΚΕ…

Η διαχρονικότητα στην προβοκατορολογία (35 χρόνια+1 μήνα μετά)
(για την ιστορική αποκατάσταση της αλήθειας...)


Ενδεικτική βέβαια ηταν και η πρόσφατη στάση του ΚΚΕ για την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. 35 χρόνια  και 1μήνα μετά, η ομοιότητα των δηλώσεων της Παπαρήγα εκείνες τις μέρες με το άρθρο της Πανσπουδαστικής το Γενάρη του ’74 σε σχεση με τις μυστικές υπηρεσίες και ξένους πρακτορες είναι εκπληκτική. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 12/12/2008, η Παπαρήγα δηλώνει σε συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «…Οι μολότοφ και οι λεηλασίες των κουκουλοφόρων, που το καθοδηγητικό κέντρο τους συνδέεται με μυστικές κρατικές υπηρεσίες και από κέντρα που βρίσκονται στο εξωτερικό δεν είχαν απολύτως καμία σχέση με την μαζική οργή των μαθητών, των φοιτητών, γενικά του λαού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου