Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Συνήθεις ύποπτοι...συνήθεις τακτικές....

Στις 6 Δεκέμβρη (πριν λίγες μέρες δηλαδή) ένα "μεγάλο αθλητικό γεγονός" βάλθηκε να "συγκλονίσει" τους μαθητές και τις μαθήτριες των λυκείων του Ιλίου. Το γεγονός...οι σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου. 
Οι "συνήθεις ύποπτοι" -τα γραφεία δευτ/θμιας εκπαίδευσης και οι λυκειάρχες- εκβίασαν ουσιαστικά τους μαθητές με δύο τρόπους: αφενός έβαλαν τον αγώνα ποδοσφαίρου εκείνη την ημέρα προκειμένου να αποδυναμωθεί η συμμετοχή των μαθητών στις κινητοποιήσεις και αφετέρου έθεσαν το εκβιαστικό δίλημμα ή κατάληψη ή αγώνας με προφανή σκοπό να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά εν όψη των "κρίσιμων ημερών". Έτσι τα σχολεία που ήταν κατειλημμένα δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην διοργάνωση. Παρά της φιλότιμες προσπάθειες της παραπάνω συμμορίας, μαθητές από αρκετά σχολεία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην διοργάνωση και επέμειναν στην "επιλογή" της κατάληψης και κατέβηκαν στην πορεία.
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που λυκειάρχες και γραφεία δευτ/θμιας εκπαίδευσης επιλέγουν παρόμοιες πρακτικές καταστολής των καταλήψεων και των μαθητικών κινητοποιήσεων. Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά, αρκεί να θυμηθούμε τους μπάτσους και τους εισαγγελείς που στέλνονται με το "παραμικρό" στα κατειλημμένα σχολεία ή ακόμα την εγκύκλιο για πενταήμερες εκδρομές μέσα στον Δεκέμβρη του υπουργείου παιδείας με προφανή σκοπό την αποδυνάμωση των μαθητικών κινητοποιήσεων που κανονίζονται ενόψει της 6ης Δεκέμβρη.

Υ.Γ.: Ένα από τα σχολεία που αρνήθηκαν να συμμετέχουν στον σχολικό αγώνα είναι και το 2 λύκειο Ιλίου (Τεμπονέρα), απ' το οποίο είναι τραβηγμένη η παραπάνω φωτογραφία με το πανό. Τα παιδιά έμειναν στην κατάληψη και κατέβηκαν στο δρόμο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου